Otevřený dopis: Ministře Vojtěchu, zastaňte se sester poskytujících domácí péči!

Poskytovatelé domácí zdravotní péče se otevřeným dopisem obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a vyzývají jej k aktivní podpoře domácí péče, které vlivem dlouhodobého podfinancování hrozí kolaps. Ministr slíbil podporu již před rokem. Na nedávnou žádost o schůzku reagoval zamítavě. Konkrétních kroků se tak sestřičky dosud nedočkaly.

Dne rodiny s Ovečkou se zúčastnilo více než 300 rodin

Centrum pro rodinu Ovečka, pobočka Oblastní charity Ústí nad Labem, uspořádalo v pátek 17. 5. v centrálním parku na Severní Terase již 5. ročník akce „Den rodiny s Ovečkou“, k příležitosti každoročního mezinárodního Dne rodiny.

Biskupové vyzývají k finanční sbírce na pomoc křesťanům na Blízkém východě

Čeští a moravští biskupové vydali výzvu ke sbírce na pomoc křesťanům v zemích Blízkého východu. Sbírka proběhne v neděli 26. května. Tato 6. neděle velikonoční je Dnem modliteb za pronásledované křesťany. Text výzvy bude přečten v závěru bohoslužeb o týden dříve, v neděi 19. května. "Láska k našim bratřím a sestrám nás nemůže nechat klidnými, když myslíme na ty, kteří pro Krista trpí," píší biskupové.

Sbírka potravin pomůže potřebným přímo v příslušném regionu

Zakoupením trvanlivých potravin anebo drogistického zboží je možné přispět lidem a rodinám v nouzi. Ceslostátní akce Sbírka postravin se koná ve vybraných prodejnách obchodních řetězců v sobotu 18. května. Pomoci je možné také jako dobrovolník anebo z pohodlí svého domova. Partnerem sbírky je Charita Česká republika.

Migrace je nedílnou součástí dnešního globalizovaného světa

Slovo migrace se po takzvané uprchlické krizi stalo v českém kontextu slovem výbušným, spojeným s negativními emocemi, jako je strach a pocit ohrožení. Charita Česká republika reaguje na situaci vydáním studie Cesty k prosperitě. Migrace a rozvoj v České republice, která v mnohém fakticky vyvrací veřejností zaběhnuté postoje.

Den rodiny s Ovečkou se blíží

Den rodiny 2019 Ovečka

Centrum pro rodinu Ovečka pořádá již v pátek 17. května v čase od 14.00 v Centrálním parku na Severní Terase tradiční akci „Den rodiny s Ovečkou“, těšíme se na Vaši účast. :)

Nejen charitativní bazar Blanky Straky

V obchodě s dámským oblečením „Blanka Straka“ proběhne ve středu 8. května Nejen charitativní bazar. Milé dámy, je potřeba pročistit sklady a uvolnit místo novým kouskům. Vybrali jsme tedy pro vás starší (ale stále šik a s visačkou) modely, které pořídíte za jednotnou cenu 500,- Kč. Dále tu pak najdete také kousky s drobnými vadami - rozbitý zip, kaz v látce apod. za pár korun a v neposlední řadě i kousky z druhé ruky, jejichž zakoupením podpoříte činnost Oblastní charity Ústí nad Labem. A to už stojí za to přijet, co říkáte?

Program aktivit CPR Ovečka na květen

V květnu se v CPR Ovečka můžete těšit hlavně na Den rodiny, který se uskuteční v parku na Severní Terase v pátek 17.5. Přijďte s námi strávit příjemné odpoledne s rodinou. :)

program_Ovecka_05_2019aprogram_Ovecka_05_2019b

Sestry poskytující domácí péči žádají ministra Vojtěcha o zastání

Sestry domácí péče se ve středu 1. května v 11 hodin vypraví před budovu ministerstva zdravotnictví a stromy před ním ovážou červenými mašlemi. Tímto gestem se ve Svátek práce obracejí na ministra zdravotnictví Adama Vojtěcha a žádají jej o zastání. Opakovaná jednání ukazují, že zdravotní pojišťovny se k této důležité a velmi efektivní části veřejného zdravotnictví, která se nachází ve vleklé krizi, chtějí dál chovat nespravedlivě. Sestry domácí péče jsou od loňského srpna ve stávkové pohotovosti a červené mašle se staly jejím symbolem.

Chceme Evropu, která na nikoho nezapomíná

Síť evropských Charit plně podporuje klíčové hodnoty Evropské unie, jako jsou solidarita, demokracie, rovnost, sociální spravedlnost, respekt k lidské důstojnosti a k lidským právům. Doufáme, že Evropský parlament složený z nově zvolených zástupců dostojí těmto vysokým morálním standardům a hodnotám a že je bude při utváření politiky, která má vliv na miliony lidí jak Evropě i mimo ni, uvádět do praxe.

Charita ČR: Zdravotní pojišťovny ohrožují domácí péči

Představte si, že si u vás někdo objedná práci. Vy ji odvedete kvalitně, včas a v plném rozsahu. Vyúčtujete ji – a poté se dozvíte, že dostanete zaplacené jenom tři čtvrtiny. Připadá vám to správné a spravedlivé? Přesně takhle se totiž chovají už mnoho let zdravotní pojišťovny k Charitě Česká republika a dalším poskytovatelům domácí zdravotní péče. Říkají tomu regulace. A kvůli tomuto přístupu je nyní domácí péče ohrožena. I proto oznamujeme pokračování stávkové pohotovosti a za podpory odborů vyzýváme zdravotní pojišťovny k okamžitému řešení situace.

Turnaj v kuželkách 2019

Dne 23. 4. 2019 proběhl třetí ročník turnaje v kuželkách. Letošního ročníku se zúčastnily tyto Domovy pro seniory: Chlumec, Dobětice, Velké Březno, Bukov, Severní Terasa a Dům pokojného stáří svaté Ludmily. V rámci turnaje bylo pro soutěžící připravené drobné pohoštění. První tři výherci obdrželi dárkové balíčky v podobě pochutin a všichni zúčastnění si odnesli diplom.

Výsledky turnaje:
  1. Místo Domov pro seniory Severní Terasa
  2. Místo Domov pro seniory Velké Březno
  3. Místo Domov pro seniory Dobětice
  4. Místo Dům pokojného stáří sv. Ludmily
  5. Místo Domov pro seniory Chlumec
  6. Místo Domov pro seniory Bukov
Všem výhercům gratulujeme a děkujeme všem zúčastněným. Těšíme se na další ročník.

Hledáme sociálního pracovníka NZDM

Oblastní charita Ústí nad Labem hledá do svého týmu v nízkoprahovém zařízení pro děti a mládež Domu Světluška sociálního pracovníka.

Příprava na velikonoce

Děti z MŠ Chabařovice a naši uživatelé se v rámci mezigeneračního setkávání „MEZI NÁMI POVÍDEJ“ připravovali na velikonoční svátky. Uživatelé se společně s dětmi zapojili do výroby a vybarvování velikonočních vajíček, zajíčků a pomlázek z papíru. Všechny tyto činnosti děti, ale hlavně naše uživatele velmi bavili, strávili jsme spolu hezké úterní dopoledne a naladili jsme se na nadcházející velikonoční svátky.

Program aktivit CPR Ovečka na duben

Co chystá CPR Ovečka v dubnu se dozvíte v programech..

program_Ovecka_04_2019aprogram_Ovecka_04_2019b