Pracovník v sociálních službách - pečovatel/ka

Dům pokojného stáří svaté Ludmily

Hledáme kolegyně/kolegy do našeho pracovního týmu na pozice: Pracovník v sociálních službách

Nástup od 1. 5. 2019

Kontakt: PO - PÁ od 7.00 do 15:30hod. Mgr. Jitka Urbanová tel:731 402 490 nebo e-mail:urbanova@chritausti.cz

Letní aktivity v Ovečce

Centrum pro rodinu Ovečka na Doběticích Vám nabízí volná místa v období letních prázdnin...

Letáčky a přihlášky naleznete ZDE

Sestry domácí péče nechtějí být novodobými otrokyněmi!

Ilustrační snímek Lubomír Kotek

Tak tu máme zase MDŽ. Vzpomínáme na odvahu amerických žen, které vyšly do ulic s transparenty, aby si vybojovaly volební právo. Jistě řeknete, to už je více než stoletá historie. Ovšem ne tak úplně. Právě se několik tisíc sester pracujících v agenturách domácí zdravotní péče v naší, České republice, chystá protestovat proti novodobému zotročování. „Za poctivou práci chceme slušné platy,“ zní od sestřiček stále hlasitěji.

Děti z MŠ Chabařovice přišly popřát našim ženám k MDŽ

Děti z MŠ Chabařovice přišly zazpívat, zarecitovat, zatančit, ale hlavně popřát k svátku MDŽ našim ženám. Naši uživatelé se s dětmi MŠ Chabařovice setkávají pravidelně v rámci mezigeneračního setkávání „MEZINÁMI – POVÍDEJ“.

Klavírní koncert pana Jiřího Knotte.

Klavírní koncerty pedagoga Teplické konzervatoře pana Jiřího Knotte,dipl.um., už se staly pro naše zařízení tradicí. Tentokrát přijel se zpěvačkou zahrát a zazpívat hlavně našim uživatelkám k svátku MDŽ. Zazněly známé i neznámé skladby českých, ale také zahraničních autorů, na konec jsme si společné zanotovali několik lidových písní, které jsou notoricky známé. Pan Jiří Knotte sklidil obrovský potlesk, a už teď se všichni těšíme na další návštěvu.

Letní prázdniny v Ovečce

Centrum pro rodinu Ovečka nabízí volná místa na období letních prázdnin v Prázdninovém klubíku pro děti 3-6 let a na Příměstském táboře pro děti 6-12 let.
Neváhejte a rezervujte si termín včas.

Prazdninovy_klubik_2019Příměstský tábor Ovečka 2019

Oblastní charita Ústí nad Labem získala iglou

01.03.2019

Oblastní charitě Ústí nad Labem byly slavnostně předány prostřednictvím města tři iglou od soukromého dárce.

Město Ústí nad Labem letos pořídilo pro krizové situace lidí bez přístřeší iglou. K městu se přidali i další soukromí investoři, kteří tři iglou poskytli Oblastní charitě Ústí nad Labem. Iglou převzal ředitel Rostislav Domorák.

Diskuze na téma problematiky lidí bez domova

01.03.2019

Náměstek Tomáš Vlach pořádal veřejnou diskuzi k problematice lidí bez domova jako první diskuzi z cyklu plánovaných setkání v oblasti sociální politiky.

Krize trvá. Domácí péči opouštějí sestry – kvůli nízkým platům

Ilustrační snímek

Poskytovatelé domácí péče a zdravotní pojišťovny nenašli řešení kritické situace.Napětí trvá, zdravotní sestry odcházejí z domácí péče na lépe placená místa v nemocnicích. Poskytovatelé domácí zdravotní péče a zdravotní pojišťovny ani na čtvrté schůzce nenašli shodu.

Závěrečná zpráva Domu pokojného stáří sv. Ludmily 2018

Ke stažení ZDE...

Program aktivit CPR Ovečka na březen

Aktivity v Ovečce v měsíci březen:

program_Ovecka_03_2019aprogram_Ovecka_03_2019b

Divadelní a kouzelnické představení v Ludmile

Zpříjemnit únorové dny nám přijelo divadlo „M“ z Duchcova s divadelním představením „JAK ČERTI STAVĚLI SNĚHULÁKA“ a kouzelník Štěpán Šmíd se svým moderním kouzelnickým představením. Obě představení sklidila obrovský potlesk.

Děkujeme.

Letní příměstské tábory s Ovečkou

Centrum pro rodinu Ovečka na Doběticích nabízí volná místa na letních příměstských táborech pro děti 1. stupně ZŠ v rámci projektu podpořeného z dotace EU. Vybírat můžete z termínů po celé letní prázdniny, přihlášky je možné podávat do zaplnění kapacity.

letní tábor Ovečka 2019

Pomozme zajistit dostupnou zdravotní péči pro všechny potřebné

Lidé bez domova s omrzlinami, kožní nemocí či otevřenou ránou se stávají psanci, kterým neumíme účinně pomoci. Podobně jsou na tom nemocní senioři, ponechaní bez pravidelné pomoci rodiny. Mnozí by mohli a chtěli zůstat doma, kde jsou zvyklí, jenže to často není možné. Nejsou jim dostupné potřebné zdravotní služby. „Poskytování sociálních služeb nemocným lidem, kteří se ocitli na okraji, drhne. Problém leží v nedořešené situaci na tzv. zdravotně-sociálním pomezí,“ říká Lukáš Curylo, ředitel Charity Česká republika.

ZRUŠEN ZÁKAZ NÁVŠTĚV

S účinností ode dne 25. 2. 2019
je ZRUŠEN ZÁKAZ NÁVŠTĚV
v našem zařízení.
Stále však apelujeme na to, abyste Vy, rodinní příslušníci, brali maximální ohled na své blízké a současně i na náš personál a nechodili do našeho zařízení zdravotně indisponováni.
Dodržujte, prosím, zvýšené hygienické požadavky.
Dle aktuálních informací z KHS víme, že výskyt akutních respiračních onemocnění a chřipek je stále ještě vysoký na Teplicku.
Děkujeme za pochopení.
Mgr. Jitka Urbanová