Mateřské centrum Ovečka bylo pro veřejnost otevřeno 4. září 2006, zároveň s ním byla zprovozněna výuková místnost, internetový koutek i právní poradna a byly zahájeny výukové kurzy v rámci projektu Integrace žen do pracovního procesu podpořeného z fondů EU. Mateřské centrum Ovečka je členem Sítě mateřských center ČR.

Do mateřského centra Ovečka není třeba se předem přihlašovat, doba pobytu závisí na chuti maminky a dítěte a je omezena pouze provozní dobou.

Pokud jste maminka na mateřské dovolené, stačí přijít a zapojit se do širokých aktivit, které MC Ovečka nabízí, můžete si také jen vypít kávu, posedět a popovídat si s kamarádkami. Pro děti je zde k dispozici tělocvična s tunelovým bludištěm, houpačkami, míči či trampolínou a prostorná herna s kuličkovým bazénem, hračkami od autíček po panenky, stavebnicemi apod. Také zde najdete spoustu pomůcek na malování.

Nabízíme

• Předškolní klub s prvky Montessori pedagogiky
  • Možnost užitečně a příjemně prožívat mateřskou dovolenou
  • Pomoc a podpora maminek v jejich vlastním mateřství
  • Rozvoj a podpora zdravých citových a sociálních vztahů mezi dětmi a rodiči
  • Získávání prvních zkušeností před vstupem do školky, případně školy
  • Sbírka nových nápadů a inspirací, nových přátelství, nových zkušeností a pohledů na výchovu
  • Pořádání zájmových kroužků pro předškolní děti
  • Pořádání besed a přednášek
  • Pořádání jednorázových akcí
  • Pronájem prostor MC pro dětské narozeninové oslavy
  • Možnost bezplatné inzerce

Uvítáme Vaše nápady a připomínky ke zlepšení a zkvalitnění chodu centra. S velkou radostí také uvítáme mezi sebou aktivní maminky, které by se chtěly do chodu centra zapojit  – např. vedením dětských kroužků apod.

Přijďte, těšíme se na Vás :-)

Facebookové stránky

Ovečka sídlí na adrese Poláčkova 2, Ústí nad Labem, 400 11. Vedoucím zařízení je Mgr. Vladěna Zingová.
Zobrazit na mapě

Oddělení Centra pro rodinu Ovečka:

Herna CPR Ovečka

Předškolní klub CPR Ovečka

Nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Tykadlo

Sociálně aktivizační služby pro rodiny s dětmi Ovečka